Waarom kiezen voor zilveren sieraden?

Er zijn een aantal sterke redenen om voor zilver te kiezen. Veel mensen kiezen voor zilveren sieraden in plaats van gouden sieraden, omdat zilver makkelijk bewerkbaar is. Natuurlijk zijn er nog een paar andere redenen waarom zilver een goede keuze is. Deze kun je hier lezen:

  • Zilver is eenvoudig te bewerken. Dit zegt je misschien niets, maar het is belangrijk wanneer je zilveren sieraden cadeau doet en er moet een aanpassing gemaakt worden. Een ring moet versteld worden, er moeten extra ringetjes aan een ketting bevestigd worden; noem het maar op. Doordat zilver zo buigzaam is duurt het minder lang om te bewerken dan goud of staal.
  • Zilveren sieraden beschikken een glans als geen ander materiaal. Tuurlijk, goud is mooi; maar wel een beetje dof. Als je echt de show wilt stelen kies je voor zilveren sieraden.
  • Zilver is bewerkbaar, maar toch erg stevig. Vandaar dat naast zilveren sieraden ook bestek van zilver wordt gemaakt. Als je er over nadenkt, is dat best logisch; je zilveren ketting is net zo sterk als het mes waar je je vlees mee snijd. Zilver gaat dus echt niet snel kapot.