Afslanken met chiazaad van Superfoodme.nl

Superfoodme.nl biedt uitsluitend de beste kwaliteit chiazaad en is 100 procent biologisch.
Opvallend is dat chiazaad van Superfoodme.nl veel witte zaden bevat. Witte chiazaden bevatten net iets meer voedingsstoffen dan zwarte chiazaden. Bekijk meer informatie over chiazaad op Superfoodme.nl. Wilt u meer weten? Wij helpen u graag verder.

Wist je dat chiazaad 15 x meer magnesium dan broccoli bevat? Daarnaast 50 % meer foliumzuur dan asperges? In voeding wordt chiazaad meestal gebruikt in bakproducten of in drankjes, smoothies, yoghurt, kwark, muesli, rijst, soep of salades. Ze kunnen ook toegevoegd worden aan zelfgemaakte (gezonde) taart. Door chiazaad in een koffiemolen fijn te malen krijg je chiameel, wat makkelijker te mengen is. Voor de opname van de inhoudsstoffen is het niet nodig chiazaden eerst te malen.

De bijzondere eigenschappen van chiazaad

Biologische chiazaden zijn enorm kostbaar! Chiazaad komt van de Salvia hispanica plant. De Salvia hispanica is familie van de muntplant. Chiazaden bevatten veel omega 3 vetzuren en bestaat voor wel 25 tot 30 procent uit plantaardige olie. Chiazaad is een sterke aanvulling op onze ochtend maaltijd.De chiazaden zijn rijk aan vitaminen en mineralen. Daarom vallen chiazaden onder de "Superfoods"!

Chiazaad helpt bij het afvallen. Wanneer chiazaad in contact komt met water absorbeert het tot wel 12 keer het eigen gewicht waardoor een soort gel ontstaat. Deze gel geeft een verzadigd gevoel wat het zeer geschikt maakt bij het afvallen. De gel die ontstaat na het innemen van chiazaad kan een antwoord zijn voor mensen met darmklachten. Het reinigt de darmen en brengt er een beschermend laagje aan.

1